Almanya cami var mı?
İstatistiklere göre Almanya'da yaklaşık 2 bin 800 cami bulunuyor. Zaman zaman, özellikle yüksek minare gibi daha dikkat çekici mimari özellikler taşıyan camiler, şehir görüntüsüne uyumları çerçevesinde tartışmaların veya anlaşmazlıkların odağında yer alabiliyor.Almanya'nın başkenti Berlin'de 80'den fazla camii var.Azerbaycan 950, Almanya 2.750, Amerika 2.800, Rusya 8.000 ve Çin 39.000 camiye sahiptir.

Almanyada ilk cami ne zaman yapıldı : Oysa Almanya'da ilk cami 1778 yılında inşa edilmiştir. Bu cami Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin en büyük ikinci şehri olan Mannheim'in sınırları içindeki Schwetzingen kasabasındadır.

Almanyada nerede cami var

Okyanusya

İsim Ülke Şehir
Königswinter Camii Almanya Königswinter
Şehitlik Camii Almanya Berlin-Neukölln
Duisburg Merkez Camii Almanya Duisburg-Marxloh
DİTİB Köln Merkez Camii Almanya Köln

Almanya’da en büyük cami nerededir : Almanya'nın en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük camisidir. Duisburg şehrinin Marxloh semtinde bulunur. Osmanlı mimarisi özellikleri taşır. Cami kompleksinde aynı anda 1200 kişinin ibadet edebileceği 19 kubbeli bir ibadethanenin yanı sıra konferans salonu, kütüphane ve diğer sosyal tesisler vardır.

Butan camisi olmayan Monako ve Slovakya ile birlikte camisi olmayan üç ülkeden birisidir. Ülkenin mevcut Müslüman nüfusu, diğer Budist olmayan dinlerle birlikte Cakar'da inşa edilmiş küçük bir ibadethanede dua etmektedir.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Cuma namazı… Müslümanlar, tıklım tıklım dolu, gizli mescitlerde dua ediyor. Bu derme çatma tesisler aslında yasaya aykırı, ama bu topluluğun başka bir seçeneği yok. İslam dünyasına komşu büyükşehir Atina, Avrupa Birliği içinde mescidi olmayan tek başkent.

Dünyanın en büyük 3 camisi nerede

Mescid-i Aksa, Kudüs

Mescid-i Aksa Müslümanlar için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'den sonra en önemli 3'üncü mescid.Almanya'da en eskisi 1984 yılından itibaren olmak üzere yaklaşık 30 camide ezan okunuyor. Ancak Köln şehrinde hoparlörle ezan projesi ilk defa geçen yılın Ekim ayında kabul edildi. Almanya'da ezan okunması konusunda her şehirde geçerli olan tek bir kural yok.Almanya. Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı resmî veriye göre 2020 yılı itibarıyla Almanya'da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.

Roma Camii (İtalyanca: Moschea di Roma), İtalya ve Avrupa'nın en büyük camisi. 30.000 m2 alan kaplar ve 12.000 kişi alır.

Yunanistan cami var mi : Osmanlı Yunanistan'ın birçok yerinde cami bulunurken, Ekrem Hakkı Ayverdi'nin tespitlerine göre 2.336 Osmanlı cami ve mescit, bugün Yunanistan'da Müslümanların yoğun bulunduğu Batı Trakya'da 300 ve Rodos ve İstanköy adalarında'da 3 resmî cami ve mescit vardır, yeni cami yapımı ve tamiri izne bağlıdır.

Dünyanın en büyük 1 camisi nerede : Mescid-i Haram, Mekke

İslam aleminin en önemli camisi. 350 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en büyüğü. Bugünkü biçimini 16'ncı yüzyılda aldı. Kabe'nin de içinde bulunduğu 9 minareli yapı büyük bir alanı çevreliyor.

Türkiye’nin 2 büyük camisi nerede

Şahinbey Millet Camii ya da Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yapılan Türkiye'nin en büyük ikinci camisi. Şahinbey Millet Camii, Şahinbey'in Akkent Mahallesi'nde; Akkent meydanında 19.558 M2 alana yapıldı.

NAMAZ VAKİTLERİ

Miladi Tarih Hicri Tarih Akşam
06 Nisan 2024 Cumartesi 27 Ramazan 1445 20:08
07 Nisan 2024 Pazar 28 Ramazan 1445 20:09
08 Nisan 2024 Pazartesi 29 Ramazan 1445 20:11
09 Nisan 2024 Salı 30 Ramazan 1445 20:12

Ramazan sonrasında da uygulama devam etti ve 18 Temmuz 1932 tarihinde Diyanet İşleri Riyaseti, "fetva mahiyetinde" 636 sayılı yeni bir genelge yayınlandı. Atatürk'e atfen yayınlanan bu genelgeyle, Arapça ezan ve kametin okunması yasaklandı. O tarihten itibaren Türkiye'de tüm camilerde ezan Türkçe okunmaya başlandı.

Almanya en çok Türk nerede : Özellikle Almanya'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerin birçoğu bu barındıran Berlin, Türk nüfusunun en yoğun olduğu şehirdir. Hamburg, Frankfurt ve Stuttgart gibi diğer büyük şehirlerde de Türk nüfusu oldukça yüksektir ve bu şehirlerde de Türk nüfusunun yoğunlaştığı birçok semt bulunmaktadır.